Энэ жилийн цагаан сарын тавган дээр тавих ул боовны хэвээ бэлдэх ажилдаа оров. Хэмжээг нь найз нөхдүүдээс лавлаж байж Inkscape дээр дараах маяг дээр тогтсон билээ. Өнөө орой сууж зорж дуусгах бодолтой. Өмнөх жилийн ул боовыг эндээс хараарай.
Эхлээд хэвлэсэн цаасныхаа хортой талыг нь модруугаа харуулж халуун индүүгээр дарж модон дээрээ зургаа буулгана:
Ингээд нарийн сийлбэрийн хутгаар хээнийхээ гадуур нь тойруулж нарийн зүснэ. Ингэснээр ажиллаж байх зуур сэтэрч эвдрэхээс сэргийлдэг юм байна. За тэгээд л өрөмдөх хэсэгт нь өрөмдөж, хусах хэсэгт нь хусах ноцолдоон эхэлнэ дээ. Хоёр цагийн дараа нэг юм хагас бэлэн болов. Баримлын шавраар хээгээ шалгаж үзэхэд:
Дараа нь зуурсан гурилаа махны машинаар гурав дөрөв эргүүлж нухаад хэвлэнэ дээ:
Халуун зууханд гучаас дөчин минут болгоод ийм болов:
За тэгээд хийх бужигнаан дунд гэргий багадаа өвгөн аавынхаа нэг "технологи"-г туршив. Тэр нь юу вэ гэхээр, гурилнаасаа жижиглэж таслаад хэвэн дээрээ эрхий хуруугаараа имэрч эргүүлэхээр жижигхэн хээтэй боорцог болдог юм байна. Үүнийгээ тавгын идээн дээрээ тавьж хүмүүсд ул боовныхоо амтыг мэдүүлдэг сайхан арга юм байна. "Эдний ул боов ямар амттай болсон бол?" гэж бодож байгаа хүмүүсд тэр "өлзий" боорцог амсаад л мэдчих нь тэр. Ахмадын амар аргуудын супер нь :). Би өлзий хээн дээрээ имэрч бэлдсэн учраас өлзий боорцог хэмээн нэрийдэв :)
Дараах жороор бэлдлээ:
- Нэг литр ус
- 330 грам тос
- 200 грам сахар (энэ жаахан багадсан байж магадгүй)
- 1 халбага давс
- 2 кг гурил
Шинэчлэл: За ингээд бууз зочид нар арайхан бэлэн болоогүй үеийн зургийг тавилаа:
Сайхан шинэлээрэй!
Сийлсэн зургийг нь сонирхмоор байна? :)
ReplyDeleteӨчигдөр сийлж дуусгав. Жаахан зүлгэж засах ажил байна. Ул боовоо өнөөдөр хийнэ. Тэгээд бүх зургийг нь тавъя. Сонирхуулахад энэ зэрэг дээрх луу нь өөрчлөгдөв :)
DeleteСайхан шинэлээрэй :)
Deletebogd oo boov hairla haha
ReplyDeleteИрж золгоод ав :)
Deletetsagaan sar duushaar boovnoosoo 1 shirhegiig shuudangaar ilgeechiheerei hehe
Deletemgl de bga bid uursduu boov hhku hudaldaj awj bhad gadaadad bga humuus hiij bga ni goe bn hehe
ReplyDeleteeven hiisen biz dee? evengiihee rezeptiig bas taviarai bitte...
ReplyDeleteӨмнөх жилийн ул боовны тухай бичсэн блог дээр яагаад еэвэн хийхгүй болсон тухай бий.
DeleteНадад бас ганц ширхэгийг шууданд хийчих тэгэх үү. Би бүх зардлыг нь даая. Монголоос ирэхээс л хямд тусах байх. pls. Тоглоогүй шүү. Хувийн хаягаар чинь хаягаа явуулья.
ReplyDeleteта тэгвэл хаягаа захиагаар явуулчих. Тавгаа хураагаад энд байдаг оюутнуудад тараасан, царай муутай нь үлдсэн байж магадгүй (муу боовоо өөд нь татав :)) . Өнөөдөр ажил тарахаас өмнө илгээж амжвал тарж хариад явуулчихая. Хэд хонож очихыг нь харъя.
DeleteАль эсвэл оронд нь сайхан португал дарс явуулж болно шүү. Хахуульдаж байна
ReplyDelete